Home Plan de afaceri model
Plan de afaceri model
Plan de afaceri model PDF Imprimare Email
Plan de afaceri model
Scris de marinela21   
Miercuri, 15 Iunie 2011 12:24

Pentru a putea porni cu dreptul intr-o afacere, ai nevoie de fiecare data de un plan de afaceri model, care sa te ajute sa structurezi mai bine etapele si elementele business-ului tau. Acest plan de afaceri model este foarte important pentru bunul mers al activitatii, deoarece cu ajutorul lui trasezi directia si mersul afacerii. In plus, poti nota acele elemente la care trebuie sa mai lucrezi sau lucrurile la care mai ai de invatat.

Un plan de afaceri model te ajuta in trei directii: te ajuta sa vezi mai bine detaliile si sa nu iti scape nimic. In lipsa unui astfel de plan de afaceri exemplu, poti rata anumite aspecte, iar trecerea timpului le poate transforma in probleme. De asemenea, un astfel de plan de afaceri bine pus la punct te ajuta sa obtii investitia de care ai nevoie, atunci cand acesta este unul dintre scopurile tale, dincolo de nevoia de organizare si structurare.

Fara un plan de afaceri model, nu poti prezenta afacerea ta unor posibili investitori. Nu vei avea credibilitate fara un plan de afaceri model, deoarece acest plan reprezinta atat cartea ta de vizita, cat si un instrument de prezentare si organizare al activitatilor. De asemenea, un plan de afaceri model reprezinta si un cadru prin intermediul caruia stii ce va urma, ce pasi ai de facut sau ce anume ti-ai dori sa realizezi. Structurarea informatiei te ajuta sa ai mai clar in minte viitoarea evolutie a afacerii tale.

Orice plan de afaceri model trebuie sa fie format neaparat din cinci sectiuni. Prima cuprinde un rezumat in care se prezinta pe scurt toate elementele afacerii: tipul afacerii, de ce crezi ca ar avea nevoie potentialii clienti de produsul sau serviciul tau, o analiza a pietei de consum din aria ta, precum si prognoze referitoare la vanzari, profit, perioada de amortizare a investitiei tale si altele. Important este ca aceasta sectiune sa fie cat mai atragatoare si totodata explicita, deoarece este primul contact pe care il are un posibil investitor cu afacerea ta.

Dincolo de aceasta prima parte, extrem de importanta pentru succesul viitoarei tale afaceri mai exista in acest plan de afaceri model si alte sectiuni precum sectiunea business, sectiunea de analiza a pietei, sectiunea financiara si sectiunea de management. Toate acestea asigura un plan de afaceri model complet, care poate reprezenta baza afacerii tale si o buna prezentare in fata unor potentiali investitori.

Ultima actualizare în Luni, 23 Mai 2011 07:50
 


Sondaje

V-ati gandit sa incepeti propria dv. afacere?
 

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com