Home Oameni de afaceri
Oameni de afaceri
Oameni de afaceri PDF Imprimare Email
Oameni de afaceri
Scris de marinela21   
Miercuri, 15 Iunie 2011 12:23

Multe persoane isi doresc sa ajunga oameni de afaceri, in special datorita imaginii acestora de oameni puternici si instariti. Insa nu orice oameni de afaceri sunt bogati si de asemenea nu toti sunt incantati de o promovare mediatica. Cei care au succes au in spate ani de experienta, studii de cele mai multe ori cu profil economic, sunt persoane increzatoare in fortele proprii si stiu cum sa eficientizeze domeniile in care sunt implicati.

Exista insa tipuri diferite de oameni de afaceri. Unii au mai mult succes, plecand de la bani putini, in timp ce altii se chinuie ani intregi fara sa aiba rezultate favorabile. Ce anume ii diferentiaza? De ce unii pot coopta numerosi clienti si pot creste cifrele vanzarilor la cote foarte mari, in timp ce altii nu fac decat sa mearga in pierdere? Aceste diferente pot releva faptul ca nu exista o reteta de succes in afaceri, ci mai ales multa munca si dedicare.

Cei mai de succes oameni de afaceri au anumite caracteristici in comun, care ii ajuta sa fie mereu buni lideri si sa prospere in domeniilor lor de activitate. Cei mai multi oameni de afaceri recunosc si accepta valoarea afacerii lor si a lor insisi. De asemenea, multi oameni de afaceri definesc si cred in scopul lor in viata si in afaceri. Majoritatea fac din afacerea lor un stil de viata, iar munca este parte integranta, fara sa fie vazuta ca o povara, ci mai mult ca o pasiune.

Diversii oameni de afaceri vizualizeaza si se axeaza pe un stil de abordare mereu pozitiv si inventiv. Tin pasul cu vremurile, cu dezvoltarea tehnologiei si nu lasa nimic sa ii surprinda. Urmaresc tot timpul activitatea concurentei si nu numai, sunt tot timpul informati cu privire la mediul de afaceri, la contextual economic al tarii si la cum evolueaza piata. Vin mereu cu idei noi si sunt in cautare de noi si noi afaceri.

Cei mai multi oameni de afaceri isi cunosc foarte bine limitele, stiu cand sa zica pas si sunt mai tot timpul cumpatati. Invata repede din experientele anterioare si pentru ei un esec nu reprezinta decat o posibilitate de a invata din greseli. Acei oameni de afaceri buni se inconjoara de angajati si parteneri inteligenti, care stiu sa le puna in practica ideile cu profesionalism.

Ultima actualizare în Vineri, 20 Mai 2011 09:01
 


Sondaje

V-ati gandit sa incepeti propria dv. afacere?
 

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com