Home Idei de afaceri
Idei de afaceri
Idei de afaceri PDF Imprimare Email
Idei de afaceri
Scris de marinela21   
Miercuri, 15 Iunie 2011 12:22

Pentru a putea porni o afacere, ai nevoie de idei de afaceri din care sa o alegi pe cea mai buna si mai profitabila. Totodata, niste idei de afaceri nu pot sta in picioare fara un plan bine pus la punct, fara o investitie initiala si fara un context favorabil. Practic, nu poti face nimic fara o idee de afaceri si totodata nu te ajuta cu nimic acea idee daca nu stii cum anume sa o monetizezi.

Pentru a gasi cele mai bune idei de afaceri, poti realiza un brainstorming cu ajutorul prietenilor tai. Fiecare persoana spune ce idee ii vine in minte, indiferent cat de buna sau cat de slaba suna, se aduna toate ideile la un loc si dupa aceea se aleg doar cele mai bune. Aceasta modalitate de a gasi o idee de afaceri poate fi mai buna decat cea in care te gandesti singur la o solutie anume, deoarece parerea mai multor persoane poate fi mai apropiata de realitate fata de cea a unui singur om.

Insa daca nu dispui de nici un fel de ajutor referitor la gasirea de idei de afaceri, atunci poti incerca sa gasesti singur astfel de idei de afaceri. Scrie pe o foaie de hartie ce anume ti-ar placea sa faci, fara nici un fel de restrictii sau limite. Poti trece usor de la un domeniu la altul, important este sa identifici niste idei de afaceri macar tentante daca nu cele mai usor practicabile.

Dupa ce ai notat toate acestea, ia la rand toate aceste idei de afaceri, indiferent cat de impracticabile par si fa o cercetare referitoare la fiecare in parte. Trebuie sa identifici urmatoarele aspecte: exista deja ideea ta pusa in aplicare? Daca da, cat de puternica este concurenta? De ce ai nevoie pentru a o implementa? Ai resursele necesare? Si, intr-un final, o poti pune in practica acum sau mai tarziu?

Nu ai nevoie intotdeauna de multi bani pentru a porni o afacere. Daca nu dispui de foarte mult capital, insa iti doresti foarte mult sa ai o afacere proprie, atunci porneste de la idei de afaceri care sa vizeze domenii care te atrag. Daca te gandesti la cateva idei de afaceri care sa iti placa, poti incepe o afacere de mai mici dimensiuni, eventual de acasa, cu ajutorul unui calculator personal si cu mult entuziasm. Rezultatele ar putea sa te surprinda in timp.

Ultima actualizare în Vineri, 20 Mai 2011 08:59
 


Sondaje

V-ati gandit sa incepeti propria dv. afacere?
 

Vizitatori Online

Avem 3 vizitatori online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com