Home Cifra de afaceri
Cifra de afaceri
Cifra de afaceri PDF Imprimare Email
Cifra de afaceri
Scris de marinela21   
Miercuri, 15 Iunie 2011 12:21

Cifra de afaceri denumeste totalul veniturilor rezultate din operatiunile comerciale ale unei firme, pe o anumita perioada de timp. In cifra de afaceri nu sunt cuprinse veniturile financiare si veniturile exceptionale. Problema care ii preocupa pe toti oameni de afaceri, indiferent de domeniul business-ului lor, consta in incercarea de a-si mari aceasta cifra de afaceri. Exista trei mari modalitati de crestere a acestei cifre.

Daca vrei sa iti maresti cifra de afaceri, poti avea ca prima solutie marirea preturilor. Atentie insa, nu este vorba de cresteri majore sau bruste, ci de cresteri naturale si treptate, care iti pot aduce mai multi bani pe fiecare tranzactie in parte. O alta solutie, mult mai buna decat prima, consta in marirea numarului de clienti pentru produsul sau serviciul tau. Mai intai trebuie sa ii fidelizezi pe cei pe care ii ai deja si totodata sa aduci altii noi in schema.

Din momentul in care ai mai multi clienti, si cifra de afaceri creste. Vei vinde mai multe produse sau servicii decat pana atunci, poti creste productia, iar lucrurile vor merge de la sine. Un numar mare de clienti nu iti asigura doar o cifra de afaceri buna, ci te fereste si de o posibila stagnare a afacerii. In plus, cifra de afaceri va fi in permanenta ascendenta, deoarece clientii actuali, atunci cand sunt multumiti de produsele tale, ti le vor populariza indirect.

Daca vrei o cifra de afaceri si mai mare, mai exista o oportunitate de afaceri. Foloseste acele produse-accesoriu, care sa completeze cu succes ceea ce se cumpara deja. Ca sa intelegi mai exact, gandeste-te la acele cazuri in care ajungi la casa si casierul te intreaba daca mai vrei un produs care sa il completeze pe cel pe care l-ai cumparat deja. De multe ori, cumparatorul va fi tentat sa mai achizitioneze inca un produs, deoarece ii va gasi o utilitate la care nu s-a gandit pana atunci.

Exista mai multe tipuri de cifra de afaceri. Una dintre ele este reprezentata de cifra de afaceri critica, care reprezinta acel nivel al incasarilor prin care se asigura acoperirea cheltuielilor, un prag de la care firma incepe sa aiba profit. Mai exista si cifra de afaceri totala, care poate fi calculata prin adunarea veniturilor provenite din activitatea de baza a intreprinderilor cu veniturile date de alte activitati.

Ultima actualizare în Joi, 19 Mai 2011 07:47
 


Sondaje

V-ati gandit sa incepeti propria dv. afacere?
 

Vizitatori Online

Avem 7 vizitatori online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com